veiligheidsjasjes.be Header
veiligheidsjasjes.be linksveiligheidsjasjes.be Homeveiligheidsjasjes.be Informatieveiligheidsjasjes.be Bestellenveiligheidsjasjes.be Referentiesveiligheidsjasjes.be Productenveiligheidsjasjes.be Sponsoring

Veiligheidsjasjes

Verplicht in de auto

Sinds 1 februari is het dragen van een reflecterend veiligheidsjasje verplicht voor wie op de auto(snel)weg een ongeval of autopech heeft (bekijk het KB). Dat dit voorstel unaniem goedgekeurd werd door de kamercomissie infrastructuur heeft zijn reden: in gewone kledij wordt je als zwakke weggebruiker pas vanop 20 tot 50 meter opgemerkt door een automobilist. Indien je een reflecterend veiligheidsjasje draagt vergroot deze afstand tot meer dan 150 meter, wat zorgt voor een verschil in remafstand dat het verschil kan betekenen tussen wel en geen ongeval!

Ook in andere landen heeft de regering dezelfde denkpiste gevolgd en het gebruik van veiligheidsjasjes voor automobilisten verplicht gemaakt: in onder meer Oostenrijk, Italië, Spanje, Portugal is de wetgeving reeds van kracht, en riskeer je beboet te worden indien je niet in het bezit bent ervan. Ook verschillende andere Europese landen zijn aan het overwegen een soortgelijke wetgeving in te voeren.

Niet enkel automobilisten met pech zijn echter gebaat met een veiligheidsjasje, maar ook mensen die in de nabijheid van voorbijrazend verkeer werken (bekijk de richtlijnen van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg) en alle andere zwakker weggebruikers zoals joggers, fietsers... Onze veiligheidsjasjes voldoen aan de strenge Europese richtlijn over reflecterende signalisatiekledij (EN 471).

Voorbeelden veiligheidsjasjes

Laagste prijs garantie
zekerheid
Diverse bedrukkingen mogelijk
flexibiliteit
Persoonlijke orderopvolging
betrouwbaarheid
EN 471 en EN 1150 gekeurd
kwaliteit
Gestikte banden
duurzaamheid
Eigen stock van min. 25.000 stuks
snelheid

Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie of een vrijblijvende offerte:

Informatieformulier
info@veiligheidsjasjes.be
0800 200 62